Instruktörer

Nya erfarenheter och lärdomar med ÖVKs clinic


ÖVK med trivselkommittén i spetsen arrangerade lördagen den 9/2 en clinic med Jo Agnar från Norge på Smedstad Ridsportcenter i Linköping. Dagen började med fika och teori i konferensrummet. Jo Agnar förklarade hur deras träning ser ut och hur deras system fungerar. Under detta pass diskuterades det även varför säljer man en valp, varför säljer man en unghund eller en äldre samt vad hundar i olika åldrar kostar och varför. Efter teoripasset fortsatte clinicen i ridhuset med förevisning av Jo Aagnars tänk och träning med hjälp av hans hundar i olika åldrar. Totalt under dagen fick vi se 5 hundar på olika stadier i sin träning och med olika erfarenhet. Att få se Jo Agnar jobba och samtidigt förklara steg för steg hur han gör och vad han ser hos hundarna gör att det är lättare att förstå deras system och tänk. Det var ca 60 personer som åkt från hela landet för att delta och vi i ÖVK hoppas att alla åkte därifrån med nya kunskaper och lärdomar inför sin fortsatta träning. Några av oss hade sedan turen att få plats till träning som Jo Agnar höll på söndag och måndag där deltagarna även praktiskt fick prova på hur det är att träna sin hund enligt Jo Agnars system.

Jag som sitter vid tangenterna och skriver detta lilla mini reportage vill tacka Jo Agnar för ditt engagemang och kunskap samt triveselkommittén i ÖVK för ert arbete med att arrangera clinicen, Ulrika Eriksson


PS: jag skall se om vi kan få till ett längre reportage längre framOm du är interesserad av att gå kurs kontakta:Utbildningsansvarig:

Mosse Magnusson

Foto Matilda Nordenberg

Klubbens Instruktörer:


Barbro Forssell


Du kan boka enstaka kurstillfällen på FÅR eller NÖT.

Från grundträning till avancerad nivå.


Ring: 0768-090493

 Maila: barbro.forssell@gmail.comKarin Mörling


Du kan boka privata lektioner på får

från förberedande och grundnivå till avancerad nivå.


Ring: 070-772 22 76

Maila: karin@lammochskinn.se